menu

Tricot buisverband 

Materialen  

Voor wie niet (meer) zo heel veel kracht in de handen heeft, is het vormen van een hoofd in een vierkant lapje ondertricot misschien te zwaar. Tricot buisverband is een hulpmidddel om dan toch een hoofd te kunnen vormen. Dit buisverband is een ’tunnel’, rondgebreid van katoen.

De breedtematen die hieronder zijn aangegeven betreffen het platliggende buisverband. Het is te koop bij de apotheek en in hobbyzaken, en leverbaar in heel verschillende kwaliteiten. Voor de Zonnekindpoppen is het wat steviger gebreide buisverband het meest geschikt. Hierop zijn de onderstaande maten gebaseerd.

Vorm er een ’sok’ van door de tunnel aan één kant dicht te maken met een draad afbindgaren, die rondom geregen, aangetrokken en geknoopt wordt. Keer deze koker zo, dat het afgebonden bobbeltje tricot binnenin zit.

Nu kun je de wol erin doen en de bol voor het hoofd vormen. Om de bol mooi rond te krijgen, mag het buisverband niet te smal zijn en moet er tijdens het werken op gelet worden, dat het hoofd niet langwerpig wordt.

Gebruiksmaten

Hoofdmaat breedte buisverband lengte buisverband
17 cm 6 cm 25 cm
20 cm 8 cm 30 cm
26 cm 10 cm 35 cm
35 cm 12 cm 45 cm
Materialen
Intro Vulwol Ander vulmateriaal Ondertricot Tricot buisverband Poppentricot Garens Garens voor haartjes