menu

Poppentricot 

Materialen  

Het soort tricot dat we voor de huid van de pop gebruiken wordt poppentricot genoemd. Dit is een 100% katoenen of wollen, dubbelgebreide tricotstof. (Dubbelgebreid wil zeggen: er is geen goede of verkeerde kant.) Het rekbare van dit materiaal heeft overeenkomst met de soepelheid van de menselijke huid.

TEST: Een lapje van 5 cm in het vierkant mag in de lengte niet meer rekken dan maximaal 1 cm, in de breedte niet meer dan 2½ cm.

Rekt de stof te veel, dan wordt het moeilijk om een goede vorm aan de verschillende delen van de pop te geven.

23

Speciaal gebreide poppentricot in allerlei kleuren is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar. Kies tricot in een tint die het levende van de menselijke huid goed uitdrukt. Lees meer hierover in het hoofdstuk over de kleuren in de rubiek ’Kind en pop’ (menu links).

Gekleurde tricot voor het pakje van de Knuffelpop

Kies hiervoor een soepele tricot met een mooie heldere kleur of met een pasteltint. Katoenen jersey is hiervoor uitstekend geschikt. Ook wollen jersey is heerlijk zacht en warm voor de kleintjes en wat meer vuilafstotend. Helaas is deze stof niet altijd verkrijgbaar in een mooie kleur. Een afgedankte trui kan ook heel geschikt zijn. Controleer of ze niet te veel rekt, want de pop zou daardoor zijn vorm verliezen. Lees voor de kleurkeuze van het pakje verder in ’De invloed van kleuren’ in de rubriek ’Kind en pop’ (menu links).

Materialen
Intro Vulwol Ander vulmateriaal Ondertricot Tricot buisverband Poppentricot Garens Garens voor haartjes